Güllaç Tarifi

mirmir

Member
gullac-tarifi.jpg
Güllaç
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER
6 yaprak Güllaç
200 gr. Ceviziçi
1/2 kg. Toz Seker 1 kg. Süt
Meyve sekerlemesi ve Hindistan cevizi

YAPILIŞ TARİFİ
Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarisini koyarak el yakacak sicakliga kadar isitin. Ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazirlayin. Güllaç yapraginin bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarim güllaci tekrar ikiye katlayarak sicak sütün içine batirip yumusamasini saglayin. Sütten çikararak tabaga alin. Ikiye katlanmis ama çeyrek güllaç görünümündeki yapragin genis tarafina dövülmüs cevizden iki kasik koyup sigara böreği gibi ama daha kalinca sarin. Hepsini ayni sekilde sararak cam tepsiye dizin. Kalan sütü kaynatip sekerini koyun. Damak tadiniza göre sekerini azaltip, artirabilirsiniz. Seker sütün içinde eriyince sicak sütü güllaç
tepsisine yavas yavas dökün. Üzerine bir kapak kapatip sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin. Güllaçlar iyice sütlü
olmali. Üzerine istege göre meyva sekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu ile süslenebilir. Hindistan cevizi beyaz güllacin üzerinde pek belli olmasa
da çok hos bir koku ve tad saglar. Sütünü iyice çekip, doyma noktasina gelen güllaç tepsisini buzdolabina koyun. Soguduktan sonra tabaklara
alarak servis yapin.
 
Üst