Baduç Kavurması Tarifi

#1
baduc-kavurmasi.jpg

Mutfak: Türk
Süre: 10-20dk

MALZEMELER
1/2 kg. taze fasulye (yöresel adı baduç)
1 adet iri kuru soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
İnce doğranmış soğan geniş bir tencereye koyulan yağda iyice sararana dek kavrulur. Doğranmış yeşil biber rendelenmiş domates, tuz, karabiber ilave edilir. Kaynamaya başlayınca enlemesine 1-1,5 cm eninde doğranmış yeşil fasulyeler eklenir. Fasulyeler iyice yumuşayıp, pişince yumurtalar üzerine kırılır ve karıştırılır. Yumurtalar da pişince sıcak olarak servise sunulur. Afiyet olsun.
 

Dilek

Active member
#8
Ah şu Karadeniz yemekleri beni benden alıyor turşu kavurma kara lahana çorbası mısır çorbası mısır ekmeği offf tereyağı bu da ayrı güzelmiş. Ellerinize sağlık
 
#9
Ah şu Karadeniz yemekleri beni benden alıyor turşu kavurma kara lahana çorbası mısır çorbası mısır ekmeği offf tereyağı bu da ayrı güzelmiş. Ellerinize sağlık
Ayy şimdi olsa da yesek. Ben de Karadenizliyim canım bugün mısır ekmeği çekti iftarda yeriz diye almıştım ama iftarda insanlıktan çıkıyoruz :ROFLMAO: yemek yemeye hal kalmıyor. Midem biraz rahatlasın yatmadan önce yoğurt doğraması yapıp yicem.
 

Dilek

Active member
#10
Ayy şimdi olsa da yesek. Ben de Karadenizliyim canım bugün mısır ekmeği çekti iftarda yeriz diye almıştım ama iftarda insanlıktan çıkıyoruz :ROFLMAO: yemek yemeye hal kalmıyor. Midem biraz rahatlasın yatmadan önce yoğurt doğraması yapıp yicem.
Bunu da ancak bir Karadenizli sever zaten çok güzel ya mısır ekmeği ve yoğurt ikilisi