Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

aysegul16

Active member
lezzetli-yemekler.jpg"Benim yapamadığım yemek yok" diyebilirsiniz, "Yaptığım yemekleri yiyen parmaklarını da yiyor" diye övünebilirsiniz ya da "Mutfağa yeni yeni girmeye başladım ama çok iddialıyım" diye de düşünebilirsiniz.

Ama mutfakta "en iyi" olmak diye bir şey yok. Çünkü her zaman daha iyi olabilirsiniz. Özellikle de yemekleri daha lezzetli hale getiren, onu farklılaştıran püf noktalarını bilirseniz...

İşte birazdan sıralayacağımız püf noktaları yıllar öncesinden bize anneannelerimizden, babaannelerimizden, büyük büyük teyzelerimizden kalan yöntemler.
Deneyin, pişman olmazsınız.

- Sütün kesilmemesi için sütü kaynatırken içine bir tutam karbonat ekleyin

- Soyulmuş patateslerin kararmaması için su dolu kaba koyun ve içine tuz katıp karıştırın

- Pilav yaparken pirinçlerin dibe çökmemesi için bir çay kaşığı limon suyu katın

- Ayrıca limon pirinçlerin beyaz kalmasını da sağlar.

- Tarifte eğer yumurta büyüklüğünde tereyağ diyorsa dört yemek kaşığı kullanın

- Una biraz tuz eklerseniz topaklanmasını önlersiniz

- Mayaya bir çay kaşığı şeker karıştırmak daha iyi kabarmasını sağlar

- Yaptığınız ekmek olsa bile şeker kullanabilirsiniz, korkmayın. Ancak tuzu direkt olarak maya ve suyla karıştırmamaya dikkat edin. Zira tuz kabarma eylemini sonlandıracaktır.

- Tadını ve tazeliğini koruyabilmesi için maydanozu doğrayın ve kilitli poşete koyarak dondurun

- Maydanozları bu şekilde derin dondurucuda 8 ay boyunca saklayabilirsiniz.

- Sütün dibi tuttuğunda süt henüz çok sıcakken tencereyi soğuk suyla ıslatılmış bir bezle sarın, koku yok olacaktır

- Karnabahar pişerken rengini koruması için suyuna limon suyu ya da sirke ekleyin

- Ya da süt katarak da renginin kar gibi beyaz kalmasını ve koku yapmamasını sağlayabilirsiniz

- Aynı zamanda tatlı patatesler pişerken eklediğiniz bir dilim limon rengini korumasına yardımcı olur

- Patates püresinin daha kabarık olması için bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyin

- Yeşillikleri doğrarken kesme tahtasına biraz tuz serperek dağılmalarını önleyin

- Yağın yeterince kızıp kızmadığını anlamak için tahta kaşığı tavaya değdirin, baloncuklar tahta etrafında toplanıyorsa hazır demektir
Kaynak: yemek.com
 
Üst