Belediyelerin anne-bebek destekleri il, ilçe ve programa göre değişir. Bir belediyenin paketi veya ödeme koşulu bütün Türkiye için geçerli değildir. Bu başlıkta doğrulanmış İstanbul örneklerini ve kendi belediyenizde sorabileceğiniz soruları bir araya getiriyoruz.
İBB Yenidoğan Destek Paketi
27 Nisan 2026 tarihli İBB duyurusuna göre İstanbul'da yaşayan ve ihtiyaç sahibi olduğu sosyal incelemeyle belirlenen aileler başvurabilir. Gebeliğin 20–36. haftaları veya doğumdan sonraki 0–8 haftalık dönem başvuru kapsamındadır. Destek, bebeğin temel ihtiyaçlarına yönelik ayni pakettir. Başvuru İBB sosyal yardım sitesi veya Alo 153 üzerinden yapılabilir; başvuru yapmak tek başına kabul garantisi değildir.
Askıda Fatura Anne-Bebek Destek Paketi
İBB sayfası, ihtiyaç sahipliği belirlenmiş ve 0–4 yaş çocuğu olan ailelere yönelik bağış destekli modeli açıklar. Destek annenin İstanbulkart'ına aktarılır ve SMS ile bildirilir. Bu model, herkese bağlanan sabit aylık devlet maaşı olarak değerlendirilmemelidir.
İstanbul dışında yaşayanlar nereden başlamalı?
Kendi büyükşehir/il/ilçe belediyenizin resmî sosyal hizmetler sayfasına bakın. Şu soruları listeleyebilirsiniz:
• İkamet süresi, gebelik haftası veya çocuk yaş sınırı var mı?
• Sosyal inceleme ya da gelir belgesi isteniyor mu?
• Yardım para, malzeme, ulaşım veya hizmet desteği mi?
• Başvuru sürekli mi, belirli tarih veya kontenjanla mı sınırlı?
• Sonuç nereden takip ediliyor; tekrar başvuru nasıl yapılıyor?
Şehir şehir dayanışma
Sizin belediyenizde hangi destek var? İl/ilçe, program adı, resmî bağlantı ve kontrol ettiğiniz tarihi yazın. “Herkese veriliyor” gibi genellemeler yerine kendi başvuru deneyiminizi belirtin. Ev adresi, yardım dosyası veya çocuk kimliği paylaşmayın.
Resmî kaynaklar ve başvuru
İBB Yenidoğan Destek Paketi duyurusu
İBB sosyal yardım başvurusu
İBB Askıda Fatura Anne-Bebek Destek Paketi
Forum yönetimi tarafından hazırlanmıştır. Kaynak kontrolü: 29 Eylül 2026. Başvuru ve kişisel hak değerlendirmesinde ilgili kurumun güncel koşulları esas alınır.
İBB Yenidoğan Destek Paketi
27 Nisan 2026 tarihli İBB duyurusuna göre İstanbul'da yaşayan ve ihtiyaç sahibi olduğu sosyal incelemeyle belirlenen aileler başvurabilir. Gebeliğin 20–36. haftaları veya doğumdan sonraki 0–8 haftalık dönem başvuru kapsamındadır. Destek, bebeğin temel ihtiyaçlarına yönelik ayni pakettir. Başvuru İBB sosyal yardım sitesi veya Alo 153 üzerinden yapılabilir; başvuru yapmak tek başına kabul garantisi değildir.
Askıda Fatura Anne-Bebek Destek Paketi
İBB sayfası, ihtiyaç sahipliği belirlenmiş ve 0–4 yaş çocuğu olan ailelere yönelik bağış destekli modeli açıklar. Destek annenin İstanbulkart'ına aktarılır ve SMS ile bildirilir. Bu model, herkese bağlanan sabit aylık devlet maaşı olarak değerlendirilmemelidir.
İstanbul dışında yaşayanlar nereden başlamalı?
Kendi büyükşehir/il/ilçe belediyenizin resmî sosyal hizmetler sayfasına bakın. Şu soruları listeleyebilirsiniz:
• İkamet süresi, gebelik haftası veya çocuk yaş sınırı var mı?
• Sosyal inceleme ya da gelir belgesi isteniyor mu?
• Yardım para, malzeme, ulaşım veya hizmet desteği mi?
• Başvuru sürekli mi, belirli tarih veya kontenjanla mı sınırlı?
• Sonuç nereden takip ediliyor; tekrar başvuru nasıl yapılıyor?
Şehir şehir dayanışma
Sizin belediyenizde hangi destek var? İl/ilçe, program adı, resmî bağlantı ve kontrol ettiğiniz tarihi yazın. “Herkese veriliyor” gibi genellemeler yerine kendi başvuru deneyiminizi belirtin. Ev adresi, yardım dosyası veya çocuk kimliği paylaşmayın.
Resmî kaynaklar ve başvuru
İBB Yenidoğan Destek Paketi duyurusu
İBB sosyal yardım başvurusu
İBB Askıda Fatura Anne-Bebek Destek Paketi
Forum yönetimi tarafından hazırlanmıştır. Kaynak kontrolü: 29 Eylül 2026. Başvuru ve kişisel hak değerlendirmesinde ilgili kurumun güncel koşulları esas alınır.