Bezelye Çorbası

aysegul16

Active member
bezelye-corbasi2.jpg
Kızlar size nefis bir bezelye çorbası tarifi veriyorum


Bezelye Çorbasi - 5
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 45 dk
MALZEMELER2 ½ lt et suyu(10 bardak)
250 gr (1 bardak) kuru bezelye
2 orta boy sogan
1 kucuk havuç
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi (tepeleme) tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz
Terbiyesi:1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü:125 gr un
½ küçük paket margarin
1 adet yumurta
1 çay kasigi tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1-Bezelyeyi ayiklayip yikadiktan sonra 4-5 saat suda bekletin. 2-Sogan ve havuçlari küçük parçalara dograyip, yagla birlikte kisik ateşte 4-5 dakika börttürün. Un katin ve 2-3 dakika daha kavurun. Et suyu ve bezelyeyi koyun, kisik ateste bezelye ezilinceye kadar pisirin. 3-Çorbayi süzgeçten ezerek baska bir kaba aktarin. Tuz atip tekrar atese
koyun. Sütlü terbiyesini katin ve servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik garnitürden serpistirin. Garnitürün yapilisi: Unla yagi birlikte kiyin, yumurta, tuz katip biraz
yogurun. Hamuru iki parçaya ayirin. Kalem çapinda uzun bir çubuk yapin. 3 cm uzunlugunda verevine parçalara kesin. Azar azar kizdirilmis yaga atip
pembe renkte kizartin.
 
Üst