Güllaç tatlısı

mirmir

Member
Canım forumda Güllaç tarifini paylaştım. Ben sana özel bir de Güllaç kızartması tarifi vereyim. Bir dene çok güzel oluyor.

Güllaç Kizartma

Mutfak: Türk
Süre: 10-20dk

MALZEMELER
1 paket güllaç
4 su bardagi süt
1/2 kg seker
2 su bardagi çekilmis ceviz
4 yumurta
3 su bardagi seker
3,5 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ
Sütü bir tencereye bosaltin. Içine yarim kg sekeri koyarak, seker eriyinceye kadar kaynatin. Sütü bir kenarda ilimaya birakin. Daha sonra
güllaç yapraklarini teker teker sekerli sütte islatin. Islatilmis güllaç yapraklarini ikiye ya da dörde bölün. Genis kisimlarina ceviz dökerek,
sigara böregi seklinde sarin. Yayvan bir kapta dört yumurtayi çirpin. Güllaçlari yumurtaya batirarak kizgin sivi yagda kizartin. Üç bardak seker
ve üç bardak su ile tatlinin surubunu hazirlayin. Içine ½ limon suyu sikin. Serbeti soguttuktan sonra sicak kizarmis güllaçlari içine atin. Surubunu
çekince servis yapin.

gullac-kizartmasi.jpg
 
Üst